Totu-i relativ!!!


Cine stie in viata asta ce e rau si ce e bine? Totul este relativ … binele este relativ, raul este relativ. Nu exista idee buna si idee rea, exista numai perceptii. Pe baza acestui principiu cum poate cineva sti ce sa faca in viata si din viata in asa fel incat sa faca numai „bine”?

Teoria relativitatii spune ca timpul si distantele unui eveniment masurate de doi observatori au, in general, valori diferite, dar se supun intotdeauna acelorasi legi fizice. Cine stabileste timpul, cine stabileste distantele?

Cine calculeaza valoare unei valori? Cum imi pot calcula valoarea in asa fel incat sa fie bine pentru cat mai multa lume si rau pentru cat mai putina? Dar inca o data revin la intrebarea, ce e rau si ce e bine? De obicei imi stabilesc singura barierele intre bine si rau, de obicei imi calculez singura valoarea valorii mele, dar se pare ca si asta la randul ei este o notiune relativa.

Nu vreau sa fac filosofie, nu ma pricep aproape deloc la aria asta, atunci mie cine imi poate da raspunsuri la intrebari?

Ce inseamna a fi fericit? Am realizat ca de foarte multe ori, fericirea ta inseamna nefericirea altei persoane. A fi fericit inseamna a face si a-ti face bine, dar implicit in acelasi timp a face si rau?

Sincer intreb, cine ma poate ajuta sa fiu fericita si sa pot face fericita cat mai multa lume? … cine ma poate ajuta sa-mi fac si sa fac numai bine?

Cand o sa ma fac „mare” visez sa deschid un centru pentru copiii fara parinti sau copiii defavorizati…Copiii stiu intotdeauna ce e bine si ce e rau, ce inseamna fericirea sau tristetea, pentru ei nimic nu e relativ … ci totul e concret!

P.S. Acum 3 zile mi-am dat seama ca iubesc oamenii … iubesc oamenii buni, rai, cu relativitatile de rigoare … iubesc ceea ce inseamna OM!

P.P.S. Viata, te iubesc!

Reclame
Published in: on martie 15, 2010 at 9:53 am  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://emajuganaru.wordpress.com/2010/03/15/totu-i-relativ/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. de acord, copiii stiu mai multe decat noi:)
    totusi cred ca poti fi fericita si fara sa faci rau altora…poate doar sa trezesti invidie…dar de asta nu ne putem lipsi niciodata! te pup! Love you!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: